Vanaf zondag 2 april is de jaarlijkse miniaturen tentoonstelling weer te zien in Museum Møhlmann.
Vier van mijn schilderijen zullen te zien zijn.

Voor de zesde editie van de tentoonstelling, koos ik ervoor een thema toe te passen.
Omdat ik dit jaar in het huwelijksbootje stap en de daarvoor te maken plannen enigszins mijn ideeën wereld overnemen, besloot ik something old, something new, something borrowed, something blue als thema te nemen. Dit is een Engelse traditie waarbij tijdens de huwelijksdag iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauw gedragen wordt.
Ik ben er nog niet over uit, of ik dit zelf zal implementeren, maar het is een leuke toespeling van mijn persoonlijke leven naar mijn schilderijen.

painting of a pair of someone's first shoes.
Eerste schoentjes (something old), 13x13cm, olieverf op paneel, 2023
Tweeledig (something new), 14x12cm, olieverf op paneel, 2023

Voor something old koos ik ervoor mijn eerste schoentjes te schilderen. Met de geboorte van mijn dochter, kwamen veel bewaard gebleven spullen tevoorschijn, waaronder deze schoentjes.

Voor something new maakte ik niet alleen gebruik van een nieuwe techniek, het beeldt de vrouw van voren af, wat in mijn werk de afgelopen jaren niet veel voorkwam. Ze haakt haar hand onder de tulband en sluit haar ogen in de beweging.


Das (something borrowed), 11x14cm, olieverf op paneel, 2023
painting of violets in a vase with a snail

Something borrowed beeldt een schilderij van een das af, waarvoor ik toestemming vroeg aan Britse fotograaf Tom John Ellis, om zijn foto te mogen gebruiken als referentie.

Hoewel viooltjes misschien niet helemaal blauw zijn, heb ik ze gekozen voor something blue. Je hebt vast wel eens gehoord van Roses are red, violets are blue…

De tentoonstelling is te zien tot en met 25 juni 2023.

< De belofte van lente (something blue), 12,8x8cm, olieverf op paneel, 2023